Ajankohtaista ja viimeksi päivitettyä

Tiilikkalan ampumaradan JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

Ampumarata on kokonaisuudessaan normaalissa käyttökunnossa ja vuorolistojen mukaisesti käytettävissä.

25.6.2024 Ampumaradan vuorolistat

               Metsästäjätutkintoon valmistava koulutus ja metsästäjätutkinnot

               Kilpailutoiminta

16.6.2024 Ampumaradan hirvi- ja haulikkoratoja "syöttävä" maakaapeli on saatu vaihdettua ja haulikkoradat ovat jälleen käytettävissä. Hirviradan remontti on vielä kesken.

11.6.2024 Tiilikkalan ampumaradalla on ilmennyt sähkövika maakaapelissa, joka vaikuttaa siten, ettei savikiekon heittimet toimi, joten haulikkoradat on toistaiseksi pois käytöstä. Tässä ilmoitetaan heti, kun radat on taas käyttökunnossa!

3.6.2024 Tiilikkalan ampumaradan kunnostustyöt on saatu siihen vaiheeseen, että haulikkoratoja voi käyttää.

Turvavallit on istutuksia ja kylvöjä vailla valmiit, muutama opastetaulu sekä varoituslipputelineet vielä puuttuu, mutta nekin saataneen tällä viikolla paikalleen. Käytetään vielä aluksi tulotien varteen laitettavaa lippua aiempien vuosien tapaan.

Trap-rata on tarkastettu heittimen sektorien ja toimivuuden osalta, sekä mikrofonit on todettu toimiviksi.

Metsästyshaulikkoradan heittimet (skeet) on viime syksyn jäljiltä, mutta nekin tarkistetaan piakkoin. Heittimien pitäisi kuitenkin olla pelikunnossa.

Ampumaradan vuorolista ei ole vielä valmis, se laitetaan jakeluun kunhan hirvirata saadaan käyttökuntoon – toiveissa on, että hirvi juoksee parin viikon päästä,,,, ampumavuoroihin tulee taas seurojen yhteisvuoroja ”vakiopäiville”, mutta nyt alussa ”sopu sijaa antaa” eli harjoitusvuorot on vapaat. Jokaisessa harjoituksessa on oltava nimetty vastuuhenkilö!

Viime syksynä saadun ympäristöluvan mukaisia ampuma-aikoja on kaikkien käyttäjien noudatettava;

Ampumarata on käytettävissä harjoituksiin ja kilpailuihin arkisin klo 9.00–20.00, lauantaisin klo 9.00–18.00 ja sunnuntaisin klo 12.00–19.00. Muina aikoina, sekä virallisina pyhä- ja juhlapäivinä, radan käyttö on kielletty. (Päätös 12/2023, Mikkelin seudun ympäristölupalautakunta)

Aloitetaan turvallinen harjoittelu kohti syksyn metsästyskautta.

16.4.2024 suoritti poliisiviranomainen Tiilikkalan ampumaradalla turvallisuuteen liittyneen tarkastuskäynnin, jonka
seurauksena ampumarata on KÄYTTÖKIELLOSSA siihen saakka, kun poliisin vaatimat korjaavat toimenpiteet
on suoritettu. Mittavimmat tehtävät on suojavallien lisääminen ampujien ja radalla liikkuvien henkilöiden turvallisuuden
takaamiseksi. Rhy:n hallitus pyrkii saamaan radan jälleen toimintaan toukokuun aikana.

Hirvieläinten pyyntilupien hakijoille ja osakasseurueille palaveri Tyllilä-Hovissa
pe 12.4.2024 klo 18, kahvitarjoilu klo 17,30 alkaen. Paikalle toivotaan edustus kaikista rhy:n alueella jahtiin lähtevistä seurueista.

9.3.2024 Kilpailujen tuloksia

Rhy:n hirvenhiihdot ja -hiihtelyt la 9.3.2024 klo 15 Tyllilässä.
Ilmoittautumiset ennakkoon pe klo 20 mennessä toiminnanohjaajalle tai viimeistään 14,30 mennessä la kilpailupaikalla. Sarjoja kaikille - Tervetuloa.
https://www.hirviurheilu.com/races/5996

17.1.2024 Hirvenmetsästyksen saalis jahdin päätyttyä

14.11.2023 Hirvirata on laitettu "talviteloille" liikkuvan hirven osalta.

Tiilikkalan ampumarata; Kohdistusammuntaa varten vasemman pään tallissa olevat kehikot on käytettävissä. Huom!!! ASETA TAULU SITEN, ETTÄ ET AMMU VARSIA POIKKI !!! Seinätelineissä olevat topat ja laudat on tarkoitetu luodikkoa ja "hikilajeja" varten.

24.9.2023 Haulikkokorttien latauslaite on Matti Pilssarilla, 0400 653 902

15.9.2023 Eläinnäytteiden lähetys Ruokavirastolle - toimintatapaan muutos

Koiranomistajat; Metsästyslain mukainen koirien kiinnipitoaika on 1. maaliskuuta alkaen aina 19. elokuuta saakka. Kiinnipidolla pyritään suojaamaan luonnoneläinten  lisääntymis-  ja  pesimisrauhaa!
Koiraa saa pitää vapaana ainoastaan pihamaalla, puutarhassa tai koiran  pitämiseen  varatulla  aidatulla alueella. Ulkona oleva yli viiden kuukauden ikäinen koira on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. Tämä tarkoittaa sitä, että koira ei irtaannu kauaksi omistajasta ja tulee luokse heti pyydettäessä, myös tilanteen äkisti muuttuessa.
metsästyslain mukaisesta koi-rien kiinnipitoajasta 1. maaliskuuta alkaen aina 19. elokuuta saakka. Kiinnipidolla pyritään suojaamaan luonnoneläinten lisääntymis- ja pesimisrauhaa.metsästyslain mukaisesta koi-rien kiinnipitoajasta 1. maaliskuuta alkaen aina 19. elokuuta saakka. Kiinnipidolla pyritään suojaamaan luonnoneläinten lisääntymis- ja pesimisrauhaa.metsästyslain mukaisesta koi-rien kiinnipitoajasta 1. maaliskuuta alkaen aina 19. elokuuta saakka. Kiinnipidolla pyritään suojaamaan luonnoneläinten lisääntymis- ja pesimisrauhaa.

Haulikkoratojen kierrosmaksu on rhy:n hallituksen päätöksen mukaisesti on 4,50 € / kierros.

Haulikkoratojen käyttöön tarvittavia maksukortteja saa Matti Pilssarilta. Korttien lataamislaite pyritään toimittamaan kaikkien kilpailujen ja harjoituskilpailujen yhteyteen a-radalle. Kuitti pankkisiirrosta, jolla osoitetaan maksettu/ladattava summa tai käteismaksu (mieluummin maksu suoraan rhy:n tilille pankkiin). Kierrosmaksu on kaudella 2023 4,50 € ja kertamaksu (pantti) kortista 12 €.

Rhy:n tilinumero FI29 5271 2140 0026 57

Trap-radan koppien lukkoihin käy sama avain kuin Hirvi- ja metsästyshaulikkoradalla.